lördag 31 maj 2008

Tio saker jag tycker om här

Att vara en del av en internationell gemenskap – en vanlig grupp människor jag umgås med innehåller sällan färre än fyra nationaliteter.

Att vara lång.

Att få prata på massor av olika språk, och att folk blir glada för att man försöker.

Att äta riktig tofu.

Att Kyoto kan vara så fullt av ljud och liv, för att sedan plötsligt på en tvärgata vara alldeles stilla och tyst.

Att komma själv till ett nytt sammanhang och utforska vem Lisa egentligen är.

Att göra vilda Janis Joplin-imitationer på karaoke.

Att uppleva absolut tystnad och stillhet i rökelse- och trädoftande tempel.

Att det är så lätt att få vänner.

Att varje dag kunna somna i förvissning om att jag lärt mig någonting.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej brorsdotter,

Äntligen har jag kommit mig för att leta efter dig i världen-jo,jag frågade lillebror Calle och en blogg är aldrig fel.
När Hanna bodde hos oss under sin praktikperiod på Amelia skrev hon i sin blogg och jag kunde lätt följa alla hennes "fyllerunder" bla men tyvärr har hon lagt ner bloggen nu..
Vad trevligt du verkar ha det om än lite lite komplicerat ibland. Själv skulle jag säkert bli tokig om jag inte hade lite ordning och reda på min tillvaro.
Du verkar trivas även om lillebror nämnde att du längtade hem men jag ser ju i bloggen att det "bara" är till filmjölken. Kan du inte göra ännu ett intressant besök på apoteket och köpa lite filkultur och börja göra själv? Du kan kanske öppna en liten filmjölksbutik??? Vad vet jag??
På torsdag är det dags för den näst sista studenten vad det gäller mina elva syskonbarn. Det är dags för Hanna så jag ska stoppa in farmor Lisa 90 år och dina kusiner Kalle och Hans-även din hundkusin Vilda ska med. Skänk oss en tanke när vi sitter ute i Ingbritts trädgård och sippar på ett glas vitt. Du vet VI SVENSKAR TÅL RÄTT MKT ALKOHOL- inte som japaner och kineser inte...
Ha det gott och tusen kramar
faster Siv

Anonym sa...

DN skriver idag om en japansk dagbok från 1000-talet. Det låter bekant...
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1353&a=775647

Anonym sa...

Paris är precis likadant. Först är det galet mycket folk och så går man om hörnet och där är det tomt. Rue Lepic is the shit!
Kram

Anonym sa...

Jag vill bara säga att Finnair har en kampanj där man får hälsa på dig (inkl åka hem igen) för 4800 spänn - så lätt att vi kommer nån gång mellan 1 sep-30 nov!!! Ska bara kolla med mitt ännu ickeexisterande jobb när det passar att jag tar lite ledigt :)