söndag 5 oktober 2008

Lite otippat kanske

Idag hittade jag en enorm spindel, med håriga ben och allt, i mitt rum. Med tanke på vilka breddgrader Kyoto ligger på är det inte speciellt förvånande; det är däremot reaktionen. Jag skrek "Hurra!" och berättade för Linnea, som också entusiastiskt tjöt "Å, vad bra!!".

Förklaringen är enkel: den som har spindlar har inte kackerlackor. Och valet mellan stora håriga spindlar på mina väggar och stora bruna kackerlackor kring min mat är väldigt enkelt. I huset finns det nämligen kackerlackor, och finns de i ett rum kan de komma till alla. Detta ger upphov till en slags städtävling, där vinsten – att inte ha det skitigast – inte är så dramatisk som förlusten, att ha rummet där kackerlackor trivs. Jag har aldrig städat så ofta och så noga som här.

Också lite otippat var hur vild och hur rolig den samoanska födelsedagsfesten, som  vi var på inatt i Osaka (kom hem vid halv åtta i morse), var. Höjdpunkten så här i efterhand  måste sägas vara när de samoanska männen tog av sig tröjorna och gjorde en krigsdans, i äkta "Krigarens hjärta"-stil. Väldigt häftigt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hehe grattis till spindeln ^^

netza sa...

Som att välja mellan pest eller kolera! I grannkommunen hade ett helt lägenhetshus invaderats av kackerlackor. Minns inte om saneringen hjälpte men någon kanske borde tipsat dem om att släppa lös en koloni spindlar. ;)