söndag 18 september 2011

(min framtid) Jag ska bygga den med ett högt torn...

Nu har det varit lite tystare här. Dock har det inte varit något medvetet drag för att inte vänja er vid daglig uppdatering, utan en effekt av att inte ha Internet.

Det tog ett par dagar, men sedan blev lägenhetsletandet till en hetsjakt. Det hände någonstans mellan världens konstigaste hotellkorridorsrån ("Ge mig schampot!" Och mitt eget machosvar "Men... Men... Det är duschtvål"), receptionisten, en gammal man med en stor bula i pannan och några få tänder som såg ut som en karaktär ur Rocky Horror Show, och som vi bara lyckades kommunicera med en enda gång, och då bara för att få våra egna etniska missförstånd utredda (Receptionisten till Mike: "Du är från Kina" Mike: "Nej, jag är från England" Han: "Nej, nej, HON är från England"), och slutligen ofrivilliga avsteg från vegetarianismen då frukosten kryllade av små, svarta myror – vilket jag upptäckte en tugga för sent. Dags att flytta, i korthet. Fast jo, jag måste ju dela med mig av enda eluttaget i 'rummet':



Att på några dagar hitta en lägenhet i en stad man inte kan på ett språk man inte behärskar är inte det lättaste jag gjort, men Mike har varit en klippa. Om han inte varit vet jag inte ens hur vi skulle lyckats få komma på visningar. Vi sprang runt och tittade på en helg mängd, en tröst var att det alltid fanns lägenheter att titta på, men ofta kändes det sunkigt, nergånget, och framförallt så nära grannarna att jag inte bara kunde följa deras TV utan också deras idoga harklande av halsslem. Sen hittade vi hem:



Det är kök, sovrum, arbetsrum som vi kommer att dela, och det här stora rummet. Det är tyst, 20 min gångväg från centrum om man bara går lite vilse, och från köket ser vi Macaos skyline – och havet. Och, till höjdrädde Mikes förtjusning, det är på 27e våningen. Bilder på fix kommer när vi har fixat. Igår satt vi utmattade efter möbelflytt, köpande av saker och en dust med Internet-leverantören (som vi vann, eftersom jag nu bloggar) och tittade ut genom fönstret på Macaos skyline. Den stora färggranna byggnaden till vänster är Casino Lisboa, och till höger om fyrverkerierna anar man Macao Tower. Då satte en fyrverkeritävling igång. Jo, såhär kan vi ha det. Mycket hellre såhär.

1 kommentar:

Ina sa...

Den stora frågan är ju då, ville rånaren ha duschtvålen efter att du meddelat att det inte var schampo? =)