torsdag 29 september 2011

Här finns bara vinden...

Idag hade jag storslagna planer på att gå ut tidigt, köpa kontorsmaterial, skriva och skicka brev, läsa en massa böcker på biblioteket. Men alla affärer var märkligt stängda, och jag gick där i småregnet och surade över att ha missat någon slags märklig kinesisk helgdag. Tills vi gick för att köpa lunch, och stormarknaden också var stängd. Vi frågade på den lilla vegetariska restaurangen tvärsöver vägen vad det var speciell dag, och hon förklarade att det inte var ledighet, utan 颱風 -en stor tyfon var på väg in från Filippinerna.

Ibland kanske TV och lokala nyheter inte vore så dumt... Och så typiskt olika man tolkar väderleken. Jag tänkte att jag skulle tagit ett paraply när det skvätte så, och försökte hålla örhängena från att blåsa sönder, när jag borde ha insett att alla skolor och affärer är stängda och man borde ha rättat sig inomhus.

Så istället har vi stängd in oss i lägenheten med förråd nog att inte gå ut förrän imorgon, regn piskar mot fönstret och vi kollar in om den nya serier Ringer är något att ha. Ganska mysigt. Och ingen oro för vår säkerhet, kolla in TV-godiset vi just plockat upp:

2 kommentarer:

helena sa...

Men så skönt, då kommer inte tyfonen åt er om ni äter de där! Ser dessutom smarriga ut...
Var försiktiga - och häng för guds skull inte ut några kläder på strecket idag... :)
kram

Ina sa...

Ja, du vet vad vi säger, det finns inga dåliga väder, det finns bara dåliga kläder. Väl uppburet av denna fina svenska tradition.