måndag 12 september 2011

Ny dag, nya tag

Uppvaknade, med förvånansvärt lite jetlag (peppar, peppar) så känns allting lite lättare, och fastän gårdagen var lång har vi kommit en bit på väg med det här att verkligen sätta bo här. Vi har börjat söka efter någonstans att bo mer på allvar, och har hittat en hel bunt lägenheter. Vi vill helst bo på själva ön Macao, med gamla kolonialbyggnader, trädgårdar och små gränder, än på någon av de områden som mer nyligen överlåtits av Kina, Taipa och Coloane. De ligger söder om Macao, och är ungefär som tjusiga söder-om-söder förorter, om man tänker sig att dessa också hade massiva kasinokomplex. Så tills vidare blir vi kvar på hotellet; vi blir allt mer förtjusta i vårt hotell. Se här, nog är det lite mysigt med ett grönlackat bås varifrån man kan se ända upp till tacknocken?





Men även om vi har fått kämpa lite såhär i början så är det mycket som är bra också. Jag har nu haft ett par dagar i engångstrosor av papper, en upplevelse alla borde ha någon gång i livet. När som helst kan oväntade kroppsdelar bli luftade! Och det är höstfestival här i Macao, så alla parker och torg är dekorerade med pappersblommor, ljus och upplysta statyer av färgat papper. Luften luktar rökelse och eld, man offrar frukt och kött i små metallbyttor för framgång den kommande tiden. Lukterna, människorna, ljuset och tempot gör det mysigt, och den mysigheten är en stor anledning till att jag gillar att vara i det lilla märkliga Macao jämfört med den hippa storstadsgrannen Hong Kong.





För er som vet hur opepp jag är på att ta kort, och förvånas över bildfrekvensen, kan jag bara hänvisa till att jag nu reser med Mike, som sköter kameran.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Du har ju sagt att väggarna inte gick hela vägen upp till taket, men att se det i verkligheten! Det är ju som att bo i en låda. Och papperstrosor!

Susanna sa...

ah... höstfestival i Kina är typ i topp 5 av saker jag skulle vilja uppleva...
När jag såg bilden på ert hotellrum så trodde jag seriöst det var en hiss XD

Cecilia sa...

Kuddbok! Fantastiskt! Ska genast lägga in som favorit. Och jag väntar fortfarande på att Berta ska besvara min Skypeinvit, förresten...

Puss o kram!